"Krullend haar knippen betekent niet altijd dat je haar korter wordt."

Met de kniptechniek is het mogelijk om de lengte van je haar te behouden, maar je haar krijgt meer volume en balans. De beste manier om krullend haar te knippen is droog knippen; ik zorg voor verschillende kniptechnieken afhankelijk van jouw persoonlijke wens.

De kniptechniek voor krullend haar is heel anders dan het knippen van steil haar want het vereist focus en details, daarom duurt het lang. De prijs is hetzelfde voor volwassenen en kinderen, voor lang en kort haar, vanwege dezelfde hoeveelheid tijd die wordt besteed.

 

 

 

Hoe vaak moet je je getextureerde haar laten knippen?

Om je haar gezond te houden, is het raadzaam om elke 8 tot 12 weken je haar te laten knippen, dus elke 2 tot 3 maanden. Soms is het prima om tot 6 maanden te wachten, maar dat is alleen als je letterlijk de juiste routine voor je haar volgt, als je regelmatig de juiste behandeling krijgt die jouw haar nodig heeft, zoals proteïnebehandeling en hydratatiebehandeling.

Wat telt voor de juiste routine? de frequentie van het gebruik van olie, de frequentie van het wassen, de frequentie van het gebruik van een haarmasker (niet te weinig maar ook niet te veel proteïne of hydraterend haarmasker).

Let op: te veel proteïne? Dan worden de puntjes snel beschadigd dus wees voorzichtig met proteïne.