De CG methode staat voor de Curly Girl Methode. In de kern is het een methode die voorschrijft hoe je allerlei soorten krullen goed kan verzorgen én welke producten je daarbij het best kan gebruiken.

De curly girl methode is een unieke vorm van haarverzorging en styling voor natuurlijk krullend haar. De cg methode adviseert het gebruik van curly girl producten en bepaalde stylingtechnieken om de gezondheid van je haar te verbeteren, krullen te accentueren en pluishaar te verminderen.

De CG-producten bevatten geen sulfaten, geen siliconen, geen parabenen, geen minerale oliën en geen bepaalde alcoholen. Veel van deze ingrediënten drogen je haar uit.

Belangrijk om te weten!!!

Je moet weten dat er geen wonder schuilt in de CG-methode, het heeft niets met permanent te maken en het vereist werk en geduld.

De CG-methode gaat niet alleen over krullen, het gaat over het accepteren van je natuurlijke haar en het niet gebruiken van producten vol chemicaliën of andere dingen die je natuurlijke haar beschadigen. Dus als Curly Girl kun je ook soms "messy hair" of "messy buns" hebben. Wanneer experts zeggen: "het beste is je haar één keer per week wassen", die zin betekent niet dat je de hele week mooie krullen gaat hebben zoals dag 1, je kunt tussendoor knotjes doen, of vlechten, zolang je CG-producten blijft gebruiken. Anders kun je ook de krullen refreshen als je altijd krullen wilt hebben.

Zie bijvoorbeeld deze foto's van Winah, als Curly Girl hoef je niet 7/7 perfecte krullen te hebben, maar het is belangrijk om gezond haar te houden.


Ik wilde zeggen: laten we Frizz (pluis) normaliseren, maar er valt eigenlijk niets te normaliseren omdat het al normaal is. Ja, pluizig haar is normaal en je kunt het direct na het stylen van je krullen krijgen vooral als je volume wilt. Te veel pluis is echter niet goed, maar je kunt dit wel verminderen door de juiste producten voor je haar te gebruiken, door de juiste manier van stylen en föhnen, door je krullen te beschermen tijdens het slapen, daarvoor kun je een satijnen mutsje of een satijnen kussensloop gebruiken; Let op: deze materialen zijn niet gemaakt om pluizen te stoppen, ze zijn gemaakt om deze te verminderen.

Stop met het vergelijken van je haar met wat je op sociale media ziet. Misschien zie je op internet perfecte krullen zonder pluis, maar je moet weten dat die video’s of foto’s direct na het stylen zijn gemaakt en dat ze nog niet naar bed of buiten zijn gegaan. Sommige influencers delen foto’s op social media waarbij ze zeggen dat de foto is genomen op dag 4 na het stylen, geloof het niet meteen! je weet nooit wat er achter sociale media zit.